Oppskrift På Linser Med Pancetta Geitemasse Og Salsa Verde


Denne enkle klassiske linseretten får en slik luksus fra en skarp urtesalsa.

Min luksus i ørkenen er olivenolje. Jeg bruker den i store mengder, og siden jeg lærte hvor bra det er for tarmen, kler jeg platene mine stadig mer liberalt med de tingene, og undrer meg over hvordan en duskregn av de gode tingene kan forvandle de ydmykeste ingrediensene med sin avrundede, peppige smak . Hvis du vil ha valuta for pengene, kan du oppsøke aksjer i nettet slik at du kan kjøpe direkte fra bønder; beskytt det med livet ditt, og kok aldri med det – dette er bare for salsaer, dressinger eller duskregn.

– Linser og pancetta med geitemasse og salsa verde

Denne enkle skålen med linser får en luksus med den rike, grønne salsa verde og tangy geitens ostemasse. Hvis du har det travelt, må du la salsa verde ligge og bare kle deg med sitronkiler.

Forbered 25 min
Stek 25 min
Serverer 4

300g puy-linser
750 ml kylling- eller grønnsaksbestand, eller vann
500 g purre
3 ss oliven- eller rapsolje
200g pancetta, terninger
3 cm stykke ingefær, skrellet og finhakket
2 ss rødvinseddik
200g geitemasse
1 sitron, kvart, for å servere

For salsa verde
100g flatbladpersille
2 hvitløksfedd, skrellet
5 ansjosfileter
1 ss kapers
2 ss rødvinseddik
120 ml ekstra virgin olivenolje, pluss mer for å kle platen

Vask linsene i kaldt vann og renne av. Legg dem i en panne med aksjen, kok opp og la det småkoke i 20-25 minutter til de bare er møre.

I mellomtiden trimmer du purre, klipper ned midten av endene og rengjør grundig i kaldt vann. Finhakk. Hell halvparten av oljen i en stor stekepanne, tilsett pancettaen og stek i fem minutter for å gi ut litt fett og brun den. Tilsett nå den gjenværende oljen, purre og ingefær og sauter i ca 10 minutter til purre er kokt ned og er møre.

For å lage salsa verde, vask persillen, riv av stilkene, rist tørr og blitz i en foodprosessor med hvitløk, ansjos og kapers. Tilsett eddik, puls-blitz og hell deretter i olivenoljen til du har en grønn puré. Smak til og juster krydderet med salt og pepper.

Når purre og linser har kokt, bland dem sammen med eddik og smak. Smak til med litt salt og pepper, men husk at salsa verde også vil krydre dem. Server linsene i grunne boller med dukker av geitemasse, skjeer med salsa verde på toppen, dryppet med litt ekstra jomfru olivenolje og kiler sitron på siden.