Oppskrift På Syltet Sild Rødbeter Og Pepperrotsalat


Skarpheten på speket fisk er en fryd mot ømme og jordnære rødbeter, noe som gir en fantastisk lett lunsj.

I helgene liker jeg å dra til de lokale bøndene mine og dra rett til fiskestativet. Jeg vet nøyaktig hvor produktene har kommet fra, og det ser ut til å koste halvparten av mengden fiskehandler. Fireåringen min ber oss om rullemoppene når vi er på besøk – hun kaller dem “sukkerfisken” på grunn av den søte kuren deres, og sluker dem. De legger en deilig syltede lapp til denne jordnære rødbetsalaten.

– Syltet sild, stekt rødbeter og pepperrotsalat

Hvis du ikke finner fersk pepperrot, kan du se etter krukker med ferdigrevet i supermarkedet (men ikke forveksle den med pepperrot saus).

Prep 15 min
Stek 45 min
Serverer 4

1 hvitløksfedd, skrellet
600g små røde, gylne eller sukkerrørrøtter, skrubbet og kuttet i 4 cm kiler
1 ts korianderfrø, nykvernet
2 ss olivenolje
5 selleripinner
2 store håndfull persilleblader
2 ss baby kapers, skyllet
300g syltet sild eller rullemopp, hakket i store biter

For bandasjen
2-3 ss fersk revet pepperrot
120g naturlig yoghurt
1-2 ss rødvinseddik
3 ss ekstra virgin olivenolje
1 hvitløksfedd

Varm ovnen til 200C / 390F / gass 6.

Knus hvitløksfedd og kast med rødbeter, koriander og olivenolje, og smak til. Stek i et stekebrett i 35-45 minutter til rødbetene er møre og sprø i kantene. La avkjøle seg.

Deretter lager du bandasjen. Ha pepperrot i en liten bolle og visp inn yoghurten, etterfulgt av en spiseskje eddik og olivenolje. Knus hvitløksfedd, rør inn og smak til. Det kan være lurt å tilsette mer eddik – juster etter smak og sett til side.

Vask selleristikkene og skjær så tynt som mulig, og hold noen av bladene til salaten. Kast disse skivene, og eventuelle selleriblader, sammen med persillebladene, kapersene og halvparten av bandasjen.

Ordne på tallerkener, og nest deretter fliser av fisk og kiler rødbeter i mellom bladene. Drypp over den resterende dressingen og server med crusty brød eller en varm rissalat.