Oppskrift På Za’atar Flatbrød Med Et Stekt Egg


Hjemmelaget brød er enklere enn du tror, og denne komfyrversjonen toppet med urter, krydder og pisket brokkoli sørger for en enkel og deilig middag.

Det er få ting så bra som brød som er ferskt ut av ovnen eller utenfor grillen. Likevel kan vi i vår nådeløse travlhet overbevise oss selv om at hjemmelaget brød vil ta for mye tid. Min fire år gamle kom løpende hjem i går etter å ha laget noen på skolen. De blandet deigen, surret den rundt pinner og kokte den over et bål. Disse za’atar-flekkete, raske flatbrødene var inspirert av henne. De er en doddle, og en fryd.
Za’atar flatbrød med et stekt egg

Chargrilled brød, pisket brokkoli, kremet yoghurt og et sprøtt egg med rennende eggeplomme: nesten min ørken-middag.

Prep 15 min
Kok 15 min
Serverer 4

1 liten hvitløksfedd, skrellet
250g gresk yoghurt
Salt og svart pepper
500g lilla spirende brokkoli
3-4 ss olje, oliven eller raps
4 egg
1 små håndfull mynteblader, hakket
1 små håndfull persilleblader, hakket
2 klyper pul biber (tyrkiske chiliflak) eller andre tørkede chiliflak

For flatbrødene
200g selvhevende mel, pluss ekstra for støv
1 ts bakepulver
¾ ts salt
1 ss za’atar
200g gresk yoghurt
1 ½ s ekstra jomfru olivenolje, pluss ekstra å servere
4 sitronkiler, til servering

Lag flatbrødene først. Legg alle ingrediensene i en foodprosessor og puls til de nettopp kommer sammen (du kan også gjøre dette for hånd med en tresleiv). Overfør til en lett melet overflate og elt i tre til fem minutter, til den er glatt og elastisk. Del i fire baller klare til matlaging.

Deretter lager du hvitløksyoghurt. Knus hvitløken med noen få klyper salt med flaten til en stor kniv til du har en puré. Rør dette inn i yoghurten, sammen med en skvett vann for å løsne den litt, og smak til.

Sett en grillpanne på en middels høy varme og la den bli varm. I mellomtiden kan du trimme endene fra brokkolien og skjære alle tykke stilker ned i midten i halvdeler eller kvartaler, så det hele koker jevnt. Kast brokkolien i en eller to spiseskjeer olje, kjevle deretter i fem til syv minutter, snu en eller to ganger til jevn forkullet og stilkene er møre. Fjern, smak til og hold varmen i lav ovn.

Rull flatbrødene med en kjevle til de er tykkelse på 1 mynt. Gni hver side med litt olje, kjevle et minutt eller to på hver side, til den er lett forkullet og gjennomstekt, fjern deretter og hold den varm i lav ovn.

Varm den gjenværende spiseskjeen med olje, og stek eggene etter smak, når de er varme – et minutt eller to.

Legg de varme flatbrødene på tallerkener, skje over en stor dukke hvitløksyoghurt og et par stilker brokkoli. Topp med det stekte egget, strø med de hakkede urtene og chiliflakene, drypp over masse ekstra jomfru olivenolje og server med sitronkiler.