Oppskrift På Svinekjøtt Med Chili Fennikel Og Bukt


En lang brise gir rikdom og dybde i denne enkle, men overdådige retten som serveres over ferske og herby grønnsaker.

Selv om dette tar noen timer å steke i ovnen, er det per definisjon en rask rett hvis du ser på hvor lite tid det tar å sette sammen: en lett bruning av svinekjøttmagen og en forsiktig saute av purre og fennikel. Resultatet er en uvanlig og deilig påskefest. Eksperimenter med forskjellige grønne vegter når været blir bedre: det er deilig med babybrune bønner, friske eller frosne og stilker av ung, søt asparges.

– Braised svinekjøtt mage med ancho chili, bay og fennikel

Den lange, sakte matlagingen gjør magen øm og ujevn – en nydelig kontrast til den urteflekkede fennikel og purre. Hvis du ikke finner ancho chili (lett tilgjengelig på nettet), kan du erstatte spanske tørkede Nora chili, 2-3 ts Aleppo chiliflak eller en halv teskje normale chiliflak.

Forbered 30 min
Stek 2 timer
Serverer 4-6

1,4 kg benbein av svinekjøtt, kuttet i 5 cm terninger eller firkanter
Olivenolje eller rapsolje
2 ancho chili
2 ts fennikelfrø
4 hvitløksfedd, skrellet og grovhakket
200 ml manzanilla sherry, eller fyldig tørr hvitvin
3-4 friske laurbærblad
Skall og juice av 1 appelsin

For grønnsakene
2 ss usaltet smør, eller olivenolje
2 purre, skrellet, vasket og finhakket
2 fennikelpærer, kuttet i 2-3 cm terninger
200g frosne erter
2-3 ss cidereddik
1 håndfull hver persille og mynteblader, grovhakket
Crusty brød, til servering

Varm stekeovnen til 140C / 275F / gass 1. En time før du steker, krydder svinekjøtten magerøst med salt og pepper. Varm en stor, bred panne over middels varme og hell i en spiseskje olje. Putt svinekjøttmagen i pannen i et enkelt lag og brun den hele i 20-25 minutter, snu av og til slik at noe fett blir ut og kjøttet blir gyllenbrunt. Hell ut overflødig fett mens svinekjøttet brenner.

I mellomtiden, riv opp ankosjiliene, kast stilken og frøene, og riv kjøttet i store, flatete biter. Varm en tørr stekepanne på medium og rist paprikaen i 20-30 sekunder i siden, til de lukter velduftende (pass på å ikke brenne eller de vil smake bitter i stedet for søt). Dekk til med 200 ml kokende vann og la det trekke i 20 minutter.

Rist fennikelfrøene forsiktig i en stekepanne et minutt, og slip deretter til et pulver. Mos til en puré med hvitløken og halve vinen i en morter eller matprosessor. Sil deretter hakkede chiliene grovt, reserver væsken, og hell dempevannet og resten av vinen i hvitløkspastaen.

Når svinekjøttet har brunet, hell over hvitløksausen. Tilsett laurbærbladene, gløden og saften av appelsinen, og ta den bare til en småkoke. Overfør til ovnen, dekk til med lokket litt skeiv og stek i 90-120 minutter, til det er mørt.

Mens svinekjøttet koker smelter du smøret i en gryterett og tilfører purre og fennikel. Krydre godt med salt og pepper og la det koke på medium-lav varme i 20 minutter, til det er mykt. Tilsett erter, eddik og urter, og rør til ertene er kokte – noen minutter. Juster krydderet og sett til side.

Server svinekjøttmagen i dype boller på de søte herbygrønnsakene med crusty brød for å tørke opp alle brødesaftene.