Oppskrift På Mujadara Med Krydret Kyllingelver


Denne klassiske fra Midtøsten forvandler ydmyk ris og linser til en luksuriøs ting.

Midtøstre kan gi italienerne et løp for pengene sine når det kommer til trøstemat, med uendelige boller med varmende fall, munnvannende flatbrød og fantastiske gryteretter. Dagens oppskrift, mujadara, er en av mine retter på ørkenen: en lysende haug med dampende ris og møre linser toppet med skarpe, karamelliserte løk. Kjerneingrediensene kan være ydmyke, men kombinasjonen er ren luksus, spesielt når den er kledd med kremet yoghurt og søt granateple. Legg krydret kyllinglever til blandingen, så kan du spise et raskt måltid som passer for en konge.

– Mujadara med krydret kyllingelver

Smakene her er søte og nyanserte, men er du glad i varme kan du strø den ferdige retten med tyrkisk chili eller den spicier cayenne.

Forbered 10-15 min
Stek 45 min
Serverer 4-6

200g brune linser
20g smør
2 ss olivenolje
2 store rødløk, skrellet og finskivet
Salt og svart pepper
200g basmati ris, vasket
1 kanelstang
1 laurbærblad

For leverene
600g kyllingelver, trimmet, biter holdt så store som mulig
1 ½ ts spisskummen frø, malt
2-3 ss olivenolje
1 ts røkt paprika
30g smør
2 s granateple melasse
4 ss gresk yoghurt til servering
Frø fra ½ granateple, for å servere

Lag først mujadara. Skyll linsene i kaldt vann, tøm den i en panne, dekk til med vann, kok opp og la det småkoke i cirka 15 minutter, til de er møre, men holder fortsatt formen. Tøm og sett til side.

Smelt smøret i mellom med oljen i en stor, dyp langpanne over en middels varme. Tilsett løk, krydre sjenerøst og la koke under omrøring ofte i 20-25 minutter, til de blir gylne og begynner å bli sprø. Scoop ut halve løken, skru deretter opp varmen og kok resten til den er mørk gylden og sprø i kantene. Overfør disse til en bolle, legg deretter løken du tok ut tidligere i pannen med ris, kanel, linser, laurbærblad og en halv teskje havsalt. Tilsett 700 ml kokende vann, dekk til og la det småkoke i 15 minutter, til risen bare er kokt. Kontroller og juster krydderet, og dekk deretter risen.

Sett en stor, tungbasert stekepanne på en middels høy varme. Krydre leverene med salt, pepper og spisskummen. Når pannen er røykende varm, tilsett en spiseskje olje og stek en tredjedel til halvparten av elvene (mengden avhenger av størrelsen på pannen) i et minutt på hver side, til de er gyldenbrune og faste til berøring. Overfør til en tallerken og gjenta med de gjenværende leverene i en eller to flere partier. Når alle leverene er brunet, kan du returnere dem til pannen og tilsette paprika, smør og melasse. Rør til å belegge, og når smøret har smeltet og emulgert til en silkemyk saus, slå av varmen.

Spe ris og linseblanding i boller, og topp med leverene og sausen. Tilsett en dukke yoghurt, dryss over den gyldne løken og granateplefrøene, og server.