Oppskrift På Mulligatawny Suppe Med En Forskjell


Den klassiske anglo-asiatiske suppen med en vri, gitt ekstra kropp og et snev av luksus med biff og nudler.

Jeg har slurpet suppe som vanvittig i år: tykke med rotgrønnsaker, raske, enkle buljonger eller mer utdragne saker med nudler eller ris. Vi satte nylig kyllingpozole, en populær meksikansk suppegryte, på menyen. Den er beiset murrød av milde chilier og opplivet med kalk og strimlet rå veg, og det fikk meg til å begjære en versjon med asiatiske smaker.

– Mulligatawny med storfekjøtt og nudler

Jeg hvilte på mulligatawny suppe – ikke en klassisk, fordi jeg har tilsatt nudler til kroppen og litt storfekjøtt for luksus, men jeg elsker det, og håper du også vil gjøre det.

Forbered 10 min
Stek 40 min
Serverer 4

3 ss vegetabilsk olje
1 stor rødløk, skrellet og finhakket
2 selleripinner, finhakket
1 stor gulrot, skrellet og finhakket
Salt og svart pepper
1 tommelstørrelse fersk ingefær, skrellet og revet
3 hvitløksfedd, skrellet og finhakket
2 ts basmatiris
2 ts korianderfrø
1 ts fennikelfrø
1 ts spisskummenfrø
2 ts svart peppercorns
½ ts gurkemeie
1 grønn chili, finhakket
200g hermetiserte hakkede tomater (en halv boks)
750ml storfekjøtt
1 liten kanelstang
400 ml tenn kokosmelk
Juice av 2 lime
250g storfilet, kuttet i fine skiver
200g flate risnudler
1 store håndfull korianderblader, grovhakket, til servering

Varm opp en stor, dyp gryterett, og tilsett oljen når den er varm, og vend den ned til en middels flamme. Tilsett løk, selleri og gulrot, smak til sjenerøst, svett, rør innimellom i 10 minutter. Tilsett ingefær og hvitløk, og la koke under omrøring til de er myke – omtrent fem minutter.

Varm i mellomtiden en liten tørr stekepanne, rist forsiktig risen og koriander, fennikel og spisskummen i to til tre minutter, til duftende, ta av varmen. Når den er avkjølt, bland med pepperkornene og kvern til et fint pulver (bruk en krydderkvern eller en pestle og mørtel). Rør inn løk et al, tilsett gurkemeie og chili, og la koke i noen minutter. Tilsett tomatene, tørken og kanelen, og la det småkoke i 20 minutter, så smakene utvikler seg.

Tipp inn kokosmelken, bring den opp til varme, skvis deretter inn limesaften og krydre suppen etter smak.

Når du er klar til å spise, koker du nudlene i henhold til pakkeinstruksjonene, tapper og overfører til suppeskåler. Topp med strimlene rå biff og hell den varme suppen. Spred over den ferske korianderen og bli slurping.