Enkel Ricotta Toasts Oppskrift


Ricotta er et vidunder av allsidighet i søte og salte oppskrifter, men den kommer virkelig til sin rett når den er bakt.

Jeg ble forelsket i ricotta da jeg bodde i Mexico, der det kalles Requesón. Bortsett fra sin lette, friske smak og delikate sødme, er det som gjør denne osten så tiltalende, dens allsidighet. Det fungerer som et deilig topping for stekt gresskar eller rødbeter, si, men det er akkurat som hjemme i puddinger. Den saltede versjonen er i mellomtiden et vidunder barbert på salater eller dryppet med honning. Mest av alt er jeg imidlertid glad i ricotta når den er bakt – det blir et måltid i seg selv. Her bruker jeg den til å tilsette stoff til en glitrende sitrussalat strødd med krydret nøtter.

– Ricotta toasts med sikori, blodoransje og lønnøtter

Krydret nøttene tar veldig lite tid å lage, og jeg synes de er utrolig gode, men for en enda raskere løsning er det bare å bruke ristede valnøtter i stedet.

Forbered 10 min
Stek 40 min
Serverer 4

500g ricotta
2 blod appelsiner
2 hvitløksfedd, skrellet
1 små håndfull friske timianblader
8 ss ekstra virgin olivenolje, pluss ekstra til duskregn
Salt og svart pepper
2 ts hvitvinseddik
5 ss ekstra virgin olivenolje
½ ts kastsukker
4 hoder sikori (en blanding av rødt og hvitt, ideelt sett for utseendet)
1 liten sjalottløk, skrellet og finhakket
4 skiver surdeigsbrød

For krydret nøtter
400g valnøtter
1 ½ ts fennikelfrø
2 ss lønnesirup
1 ½ s olivenolje
2 ts rosmarinblader, finhakket
1 ts søtrøkt paprika
½ ts cayennepepper

Varm ovnen til 170C / 335F / gass 3½. Tøm ricottaen i en sil, ha den deretter i en bolle. Skrubb appelsinene forsiktig, og rasp deretter resten av en i ricottaen. Knus ett hvitløksfedd og slå i ricottaen med timian, tre ss olje og sjenerøs krydder; visp for å bli kvitt klumper. Overfør osten til en liten stekeovn og stek i 20-25 minutter, til den er gylden.

Bland i mellom alle krydret nøtteringredienser og spredt ut på et stort ovnsbrett, så de steker jevnt. Stek i 12-15 minutter sammen med ricottaen, rør en eller to ganger, til den er gylden. De vil tørke og sprø når de avkjøles.

For dressingen, press saften av den appelsinerte appelsinen i en kopp og visp inn eddik, gjenværende olje og sukker. Skill sikoribladene, vask deretter, tørk og ha i en salatskål med en stor håndfull av de grovhakkede krydret nøttene. Plasser den andre appelsinen, skrell deretter og skjær frukten i pene segmenter. Legg i salatskålen med sjalottløk, smak til og kast med vinaigrette.

Rist brødet, gni det på den ene siden med den resterende hvitløksfedd og drypp med en snegle med olje. Hopp ricottaen videre til ristene, topp med platen og server salaten sammen.