Marmelade Og Eple Galett Oppskrift


Marmelade på smørbrød ristet brød kan ikke ha noen konkurranse, men den dypt dysterige, bittersøte toppingen til denne epletergen.

Marmelade er en stor avtale i familien min, og mine tre barn har alle arvet en kjærlighet til den. Familieoppskriften vår, som står i boka mi, Hjemskok, er laget med fem forskjellige sukkerarter, og er så mørk og raus som du kunne håpe på. Det er vanskelig å forbedre marmelade på smørbrød, men inspirert av en genial marmeladecocktail jeg hadde den andre uken, har jeg eksperimentert nylig. Dens dype bitterhet viste seg å være så åpenbarende på en eple terte at en helt ny verden av muligheter åpnet seg for øynene mine.

– Marmelade og eplegalett

Forbered 40 min
Stek 30-35 min
Serverer 8

For kringle
150g selvhevende mel
½ ts kastsukker
En god klype salt
110g kaldt, usaltet smør, kuttet i terninger
3 s iskaldt vann

For fylling
200g tykkskåret marmelade
6 epler, skrellet, kjedet og kuttet i 5 mm tykke biter
200g mykt brunt sukker, pluss 1 ss ekstra
1 ss appelsinjuice
En klype salt
15g smeltet smør
Creme fraiche eller krem ​​til servering

For bakverket legger du mel, sukker og salt i en foodprosessor, tilsett en tredel av smøret og puls til konsistensen av brødsmuler. Tilsett det gjenværende smøret og puls et par ganger, til smørbitene er på størrelse med erter (det er disse smørbitene som gjør bakverket flassende).

Vend ut i en stor bolle, og begynn å sildre i vannet, kaste bakverket med hendene og la det falle gjennom fingrene når du gjør det. Fortsett å brette kaken slik at deigen begynner å klumpe seg – to til tre minutter – trykk deretter inn i en ball, flat litt, pakk inn clingfilm og sett i kjøleskap eller fryser i minst 30 minutter.

Varm ovnen til 200C (180C vifte) / 390F / gassmerke 6. Sett marmeladen i en liten panne, varm gjennom til den blir til væske, og pass deretter gjennom en sil for å skille skallet fra syltetøyet. Legg skallet i en bolle og sett væsken tilbake i pannen; hold den varm, så den ikke går igjen. Bland epler, sukker, appelsinjuice og salt med skallet.

Rull bakverket i en 30 cm sirkel og overfør til en bakeplate foret med fettfast papir. Ha på epleblandingen på bakverket, og etterlater en 4 cm kant rundt kanten. Ta opp sidene av kringle, og brett dem over frukten, krymp dem litt, for å lage en demning slik at saftene ikke bryter kanten. Pensle det utsatte bakverket med smeltet smør og strø den gjenværende spiseskjeen sukker. Drypp den siktede marmeladen over hele toppen, og stek deretter i 30-35 minutter, til de er gyldne. Fjern og la avkjøle litt før servering med creme fraiche eller fløte.