Enkel Oppskrift På Penne Med Linser Tomat Og Grønnkål


Pisk januarblåsen med en rik, varm bolle med pasta som er like snill på lommeboka som på magen.

Hvor veldig britisk det er å dømme oss selv med all denne praten om at den kommende mandagen er den dysteste dagen i året. Ja, januar er litt dyster, og det er grunnen til at hele denne resolusjonsvirksomheten virker så gal på et tidspunkt hvor vi trenger all den hjelpen vi kan få. Og ja, gi sprit en pause, hvis du ønsker det – men hvorfor ikke gjøre det i februar, som ikke bare er en kortere måned, men ikke har komedagen etter jul å takle, heller? I tillegg er detoxing (en fryktelig utsiktene til de beste tider) sikkert mye vanskeligere etter flere uker med festing? Hvorfor ikke bare spise mer grønnsaker og løpe litt mer?

I løpet av en måned hvor alle kommer seg etter det økonomiske utlegget i løpet av ferien og når vinteren knapt har begynt, la oss gjøre ting lettere, i stedet for vanskeligere. Spenn verdens dvalemoduler, legg deg hjemme, og mest av alt, ta deg inn på kjøkkenet, slå på komfyren (for å varme opp rommet, om ikke annet) og lage deilig og rimelig komfortmat. Dagens fantastisk varme og fyldige pastarett med en gryte er så enkel å trekke sammen, og skaper så lite oppvask, at du til og med kunne tullet deg selv at du hadde kalt den inn, hvis smaken ikke ga den bort.

– En-pott penne med linser, tomat og grønnkålssaus

Jeg brukte Hodmedods britiskvokste linser for å gjøre denne nærende skålen full, men enhver variasjon vil gjøre det. La pancettaen være igjen for å gjøre den kjøttfri. Serverer fire til seks.

½ chile de árbol, ristet og smuldret (eller 2-3 tørkede chiliflak; valgfritt)
3 ss olivenolje
75g pancetta eller lardons, kuttet i terninger (valgfritt)
1 stor løk, skrellet og finhakket
1 gulrot, skrellet og kuttet i små terninger
½ fennikelpære, trimmet og finhakket (reserver fronds til pynt)
2 hvitløksfedd, skrellet og finhakket
Salt og nykvernet svart pepper
200g tinnede plommotomater (dvs. en halv boks)
1 laurbærblad
1 kvist rosmarin, plukket og hakket
200g puy- eller castelluccio-linser
1,4 liter kylling- eller grønnsaksbestand
250g kort penne (eller rigatoni)
150g grønnkål, finstrimlet
100g enkeltkrem
1 store håndfull flatbladpersilleblader, grovhakket
Parmesan, til servering
Ekstra jomfru olivenolje, til servering

Varm en stor, dyp langpanne over en middels flamme, og rist deretter forsiktig chilen, hvis du bruker (mye som du vil tørke krydder) i 30-40 sekunder, til den er aromatisk. Fjern det fra pannen, og tilsett deretter en spiseskje olje, og når det er varmt, pancettaen. Stek under omrøring i noen minutter, til pancettaen frigjør fettet og begynner å fargelegge, tilsett deretter løken, gulroten, fennikel, hvitløk og ristet chili, og smak til. Kok forsiktig, rør av og til, i åtte til 10 minutter, til grønnsakene er myke. Tilsett tomater, urter, linser og gjenværende olje, rør i minutt eller to, så alt er godt belagt, hell deretter i aksjen og bring til en forsiktig småkoke. La koke i 15-20 minutter, til linsene er ferdige, men fortsatt har litt bitt.

Rør pastaen i gryten, tilsett litt mer salt, kok deretter i 10-12 minutter, rør ofte så pastaen ikke klistrer sammen; tilsett grønnkål i gryten etter fem minutter. Når pastaen bare er al dente og væsken er redusert til en saus, rør inn kremen og kok opp. Rør inn persille, sjekk krydder og overfør pastaen til grunne boller. Spred over litt revet parmesan, drypp over litt ekstra olje og server med en gang.