Rask Oppskrift På Aztec-bakte Egg


Enten du feirer Halloween eller Mexicos årlige døde dag, vil disse krydret eggene gi deg ingen ende.Enten du feirer Halloween eller Mexicos årlige døde dag, vil disse krydret eggene gi deg ingen ende.

Det er den tiden av året igjen når vi i Wahaca kaller opp våre favoritt ansiktsmalere, band og artister for å feire Mexicos mest populære fiesta, Day of the Dead. Denne årlige høytiden omfatter en dag for voksne 1. november og en familiedag den andre, og gir folk muligheten til å huske avdøde slektninger og feire livet til dem de respekterer eller beundrer. I Mexico er det i utgangspunktet en unnskyldning for fest, og store høytider er forberedt på å dele med venner og familie, som finner sted enten på gravplassene til de pårørende som blir husket, eller hjemme, foran hjemmelagde alter dekorert med sukkerskaller og ringblomster , dikt og fotografier. Tanken er at sjelen til de bortkomne vil finne luktene og severdighetene til de munnrike retter og brennevin så fristende at de kommer tilbake til Jorden i to dager, for å henge sammen og være sammen igjen.

Det er muligens vår favoritttid på året, og vi feirer i år i Vaults, under Londons Waterloo-stasjon, med alt overskudd som blir gitt til midler for å støtte ofrene for forrige måneds jordskjelv.

Enten du feirer denne spirituelle og bevegende feiringen, eller Halloween, bør en trøstende, gjenoppbyggende tallerken med bakte meksikanske egg sette litt vim tilbake i trinnet dagen etter.

Server med tortillas eller crusty brød for å tørke opp de herlige juice.

– Azteker bakte egg

Denne utrolig enkle retten bruker klassiske meksikanske krydder, kanel og krydder for å gi den de dype, varme variantene jeg forbinder mye av dette landets mat. Serverer to til fire.

2 rød paprika, halvert og frø
7 vinranketomater, halvert
1 rød chili
1 ts korianderfrø, knust
1 ts bakken krydder
1 ts malt kanel
6 ss olivenolje, pluss ekstra til duskregn
Havsalt og nykvernet svart pepper
1 løk, skrellet og skivet
4 egg
1 store håndfull korianderblader, grovhakket
Varme tortillaer (eller ferskt crusty brød)
1 liten gryte rømme (valgfritt)

Varm grillen til høyt og line et stort ovnsbrett med folie. Legg pepper og tomathalvdelene kuttet opp på brettet, tilsett chili og krydder, drypp deretter over to ss oljen, et dryss salt og en god maling pepper. Grill på høy varme i 30 minutter, vri paprikahalvdelene en gang, til alt er godt svertet – du trenger en skikkelig røye.

Legg pepperhalvdelene og chiliene i en bolle, dekk til med clingfilm og la det svette. Legg tomatene til den ene siden for å avkjøle. Fjern huden og stilken fra paprikaen, og ha dem i en foodprocessor sammen med chilien (hvis du foretrekker ting som er mindre krydret, skal du frø den først) og eventuelle juice i bollen. Tilsett tomatene og to ss olje, og blitz deretter til en jevn puré. Smak til og juster krydderet med salt, pepper og om nødvendig en klype brunt sukker for å hjelpe tomatene med.

Varm opp en stor stekepanne som du har lokk på en middels høy flamme for, tilsett deretter de resterende to spiseskjeene olje og løken. Smak til, svett og rør om fra tid til annen i 10 minutter, til det er mykt, men ikke farget. Rør inn pepper og tomatsaus, og knekk deretter eggene i pannen, og pass på at de er godt plassert fra hverandre. Når de hvite begynner å bli ugjennomsiktige rundt kantene, dekker du pannen og lar det småkoke i 10-12 minutter, til de hvite er faste, men eggeplommene fremdeles er rennende. Smak til etter smak, sprer koriander på toppen og server med tortillas og dukker av rømme.