Rask Oppskrift På Makrell Med Forkullet Vårløk-Salsa


Grillede vårløk er et trekk ved meksikansk matlaging, og hemmelighetene i å være modige nok til å sverte dem ordentlig.

De elsker å røre en vårløk i Mexico: faktisk er det praktisk talt en nasjonal idrett. Normalt servert strødd med havsalt og kiler med kalk, grillet vårløk lager en deilig matbit, en aztekisk versjon av edamame, hvis du vil; men de kommer virkelig til sin egen servert sammen med grillet fisk eller kjøtt. Vi gikk gjennom en fase med forkulling og blitz dem til majones på Wahaca, men kom nylig opp med denne lettere salsaen. Ved å bruke bare noen få ingredienser, lysere med kalk og finessert med olivenolje, er det en enkel og flott akkompagnement å rulle ut med et øyeblikk. Jeg liker spesielt godt at den er skjeet til en ostetastie laget med Lincolnshire poacher og surdeig, men den fungerer også veldig bra på en ydmyk bakt potet. Bare sørg for at du får de løkene gode og svarte: normal grilling gir ikke den samme smaken.

– Stek makrell med forkullet vårløk salsa og pepperrotkrem

Fyldig, kjøttfull makrell, lys, hissig pepperrotkrem og en zippy liten salsa: dette er perfekt, rask helgekos. Serverer fire.

4 hel makrell, sløyd
1 ss olivenolje

Til vårløksalsa
5 vårløk
3 ½ s olivenolje
½ hvitløksfedd, skrellet og finhakket
Juice av ½ lime (du bruker den andre halvparten i salaten)
Havsalt og nykvernet svart pepper

Til pepperrotkremen
50g fersk pepperrot (eller pepperrot av god kvalitet i en krukke)
75g creme fraiche
1 ss olivenolje
1 ss cidereddik

Til salaten

1 fennikelpære, trimmet og tøft ytre lag fjernet
5 reddiker
50g brønnkarse
Juice av ½ kalk
2 ss olivenolje

For å lage salsaen, sett en grillpanne på høy varme. Når det er veldig varmt, kan du gni vårløkene hele med en halv spiseskje olje, og grill deretter i fire til seks minutter til den er godt forkullet og mør i midten. Overfør til et brett for å avkjøle, hakk deretter fint og kast i en bolle med den gjenværende oljen, hvitløken og saften fra halve kalk, og smak deretter til.

Lag deretter pepperrotkremen ved å kombinere alle ingrediensene i en liten bolle og krydre etter smak med litt salt. (Hvis du bruker fersk pepperrot, må du sørge for at den er fersk revet, fordi den blir bitter med tiden.)

Nå til salaten. Skjær fennikel og reddiker i veldig fine skiver (bruk en mandoline, hvis du har en), kombiner deretter i en bolle med brønnkarse. (Om nødvendig kan du tilberede salatveisen noen timer i forveien, og oppbevare dem i surt isvann.)

Når du er klar til å spise, koker makrellen. Gni litt olje over hver fisk, og smak raus både ute og inne. Grill, grill eller stek fisken i 11-14 minutter, snu deg en gang, til et grillspyd glir inn i den tykkeste delen av kjøttet uten motstand.
Annonse

Kle salaten rett før servering. Klem over resten av limesaften, hell over oljen, smak til med salt og pepper og kast forsiktig. Serveres sammen med makrellen med de to sausene.