Oppskrift For Enkel Fiken Mørk Sjokolade Og Konjakk


Myke fiken, mørk sjokolade, ristede nøtter og en stor snegle med konjakk har sine individuelle attraksjoner, men sett dem alle sammen, og du har en alvorlig fjøsstormende kake.

Er du den personen som elevene begynner å utvide med sjokoladetanken – vet du, den mørke typen som forårsaker den salige bølgen av endorfiner når den smelter på tungen og treffer smakebudene? Og hva med fiken? Myke, saftige fikener med det myke, rosa interiøret… Mmmmm. Hva med å kombinere de to sammen – og deretter røre inn litt ristede hasselnøtter og konjakk for godt mål?

Jeg synes de fire ingrediensene er en uimotståelig kombinasjon, men tilsett litt speltmel og timian til ligningen, så har du tilberedningen til en ganske herlig velduftende tekake. Det er bare tingen å løfte stemningen på denne tiden av året, når dagslyset begynner å forlate oss og temperaturen begynner å synke. Legg til en skål med creme fraiche eller krem ​​på siden, så dine venner og naboer slår ned døra for å komme og hjelpe deg med å spise den.

Tidligere denne måneden, da vi var på familieferie i det skotske høylandet, tok vi denne kaken med oss ​​på en piknik en solrik dag, og den forsvant på få sekunder. Skjønt, hvis stemningen tar deg, er det ikke å si at du ikke bør gjøre det i det skjulte sent på kvelden – bare deg, kaken og en masse pisket krem.

– Fiken, mørk sjokolade og konjakk

Lager en 23 cm kake.

200g blanerte hasselnøtter
2 tapper drenerte fiken (ca. 400 g nettovekt), stengler fjernet – jeg er spesielt glad i Baldjis kalamata fiken, som du kan få fra Waitrose og Ocado
250g usaltet smør, myknet
200g mykt muscovadosukker
250g hvitt speltmel
½ ts salt
1½ ts bakepulver
4 egg
100ml konjakk
Noen få grener fersk timian, plukket og hakket
150g 70% kakaosjokolade, finhakket
Zest på 1 appelsin

Varm ovnen til 170C / 335F / gassmerke 3, og smør og line basen på en 23 cm kakebinn med løs bunn.

Legg hasselnøtter på et stekebrett og stek i åtte til ni minutter, til de er gyldne, ta deretter av og la avkjøle.

Legg de avkjølte hasselnøttene i en foodprosessor og puls til de er konsistensen av brødsmuler (ikke for fine), og velg deretter i en bolle. Tørk ned food processor-skålen, tilsett de drenerte fikenene og visp til en puré, og velg deretter i en stor bolle. Tørk ut food processor igjen, tilsett deretter smør og sukker, og vis sammen noen minutter, til det er blekt og mykt.

Legg fikenpuré i smørblandingen og puls et par øyeblikk, til de akkurat er kombinert, hell deretter denne blandingen tilbake i miksebollen.

Sikt melet, saltet og bakepulveret i en andre blandeskål og tilsett de bakken hasselnøttene og hakkede timianbladene.

Visp sammen eggene og konjakken i en mindre tredje bolle.

Pisk en tredjedel av melblandingen i fikenblandingen med en treskje, gjenta deretter med en tredjedel av eggeblandingen. Tilsett sakte resten av melet og eggene, i to vekslende partier, brett i hver tilsetning med en tresleiv før du legger til den neste.

Til slutt bretter du den hakkede sjokoladen og appelsinskallet i kakeblandingen.

Hell kakedeigen i det forberedte tinnet og stek midt i ovnen i 45-50 minutter, til et grillspyd kommer rent ut når det skyves inn i midten.
Annonse

La kaken avkjøles i tinn i 20 minutter, kjør deretter en palettkniv rundt kanten, løsne og fjern kaken fra tinn. Overfør kaken til et trådstativ, for å avkjøle helt, og server deretter kuttet i skiver med creme fraiche eller fløte.