Rask Og Enkel Oppskrift På Indiske Lammekoteletter Med Søtkorn I Dalstil


Gi britisk søtkorn og lam en nordindisk makeover i denne høye, krydret sensommervinneren.

For et tiår siden fikk pulser og korn ikke mye oppmerksomhet fra foodies: mens de fleste var enige om at de var sunne, var det få som ville hevdet for deres gourmet-legitimasjon og, merkelig nok, syntes deres gode verdi nesten å virke mot dem i høye kretser. Hvordan tidene har endret seg! Nå som gatemat er full av raseri, omfavner vi ingredienser fra hele verden, og de kuleste restaurantene parer sammen røde ris Camargue med vakker indonesisk krydret krabbe, aromatisk kokkos fra Midtøsten med eksotisk krydret, grillet fugl og britisk dyrket quinoa med lokale oster, sesongens blader og blomster. Når vår tørst etter god mat fortsetter, gjør også kunnskapen vår om de regionale kjøkkenene fra hele verden. Denne nordindiskinspirerte kvikkretten tar ideen om dal, men bruker mais i stedet for linser, ikke minst fordi den vokste overalt jeg så på sensommerturen min i britiske matfestivaler. Maiskens søthet passer vakkert med de erfarne kotelettene, for å skape en godbit med ren komfortmat.

– Indiske lammekoteletter med søtkorn i dalstil og rask grønn smak

Selv om ingredienslisten virker på langsiden, har denne retten en veldig rask snuoperasjon og er rik på lag med krydder. Kok kotelettene under en grill, i en stekepanne, grillpanne eller på grillmat – alt fungerer like bra. Serverer fire.

For kotelettene
2 hvitløksfedd, skrellet
Salt og nykvernet svart pepper
1 ts spisskummen frø
1 ts korianderfrø
½ ts svart pepper
2 ss olivenolje
8 lammekoteletter

For sukkermajs “dal”

6 sweetcorn ører
75g smør
3 hvitløksfedd, skrellet og finhakket
2 løk, skrellet og finhakket
1 ts spisskummen frø
1 ts korianderfrø, grovt malt
3 ts garam masala
½ ts malt kanel
200 ml enkeltkrem
100 ml full melk

For relish
1 haug koriander, blader og stilker
3 håndfuller spinatblader
1 grønn chili, grovhakket
1 liten hvitløksfedd, skrellet og grovhakket
1 kalk, saftet
65ml olivenolje

Mariner kotelettene først. Knus hvitløken og en klype salt til en grov pasta i en stempel, tilsett deretter krydderne og pulver til den er grovmalt. Rør inn oljen, gni deretter blandingen over kotelettene og la den marinere mens du tilbereder alt annet.

Fjern skallet fra sukkermaien, og stå deretter hvert øre i enden på et skjærebrett og skjær kjernene av med en skarp kniv.

Smelt smøret i en panne på medium varme, tilsett deretter hvitløk, løk og en stor klype salt, og svett i fem minutter under omrøring. Tilsett krydder og mais, kok i fem minutter, rør deretter inn fløte og melk, og la koke i åtte til 10 minutter til det er redusert litt. Overfør halve kornet til en foodprosessor (eller bruk en stavblender) og blitz fint, og sett deretter tilbake i pannen og smak til.
Annonse

Til smak, blitz koriander, spinat, chili og hvitløk, og tilsett deretter limesaften. Hell motoren langsomt i oljen og prosess til en blank, grønn puré. Smak til etter smak.

Få en grillpanne fin og varm. Krydre kotelettene med salt, stek deretter (eller grill eller grill) i fem til syv minutter, snu en gang til de er ferdig (og avhengig av tykkelse). Hvil i fem minutter mens du oppvarmer maisen. Spe maisen på fire tallerkener eller grunne boller, legg to koteletter på hver haismais og topp med en dukke av velsmak.