Oppskrift På Vaktel Med Løpe Bønner Og Stekt Rød Paprika Saus


Når det gjelder rød paprika, kan vi virkelig lære en ting eller to fra tyrkerne.

Jeg chatte nylig med en kokkevenn om hans tre måneder lange reise over Tyrkia og Syria, rett før borgerkrig brøt ut. Historien om turen hans minnet meg om mine egne besøk i Tyrkia, og om hvor dypt jeg hadde forelsket meg i maten: fersk, lett og grønnsaksorientert, det merket alle boksene mine – og gjør det fortsatt. Spesielt minnet det meg om tyrkisk mats likheter med meksikansk mat, ikke minst den bekymringsløse bruken av ville urter og greener, og populariteten til rød paprika. Pledd av deres tilknytning til Tex-Mex og det late, utstoppede veggie-alternativet på midten av 1990-tallet, har rød paprika en dårlig rep her, men det finnes ingen slik antipati i Midt-Østen. Så denne uken gir jeg deg en strålende enkel, men eksotisk, tyrkisk aksentert rett som er rik på farger og smak.

– Vaktel med løpe bønner og stekt rød pepper og tomatsaus

Når det er mulig, kjøp krydderne hele og slip dem etter ordre etter behov: de har så mye mer smak enn ferdigmalt. Serverer fire.

2 rød paprika
2 hvitløksfedd, huden igjen
4 modne plommetomater, kuttet i to
Havsalt og nykvernet svart pepper
1 ts timianblader
Olivenolje, for å dryppe

For vaktelen
1 hvitløksfedd, skrellet
4 vaktler (eller 8, hvis du er sulten)
½ ts malt kanel
½ ts malt krydder
4 ss olivenolje
2 ts harissa
700g flate, grønne bønner, trimmet og kuttet i halv bredde (hvis du bruker løpere, barber du av de tøffe ytterkantene)
Gresk yoghurt, til servering
Fersk dill, finhakket, for å servere (valgfritt)

Varm stekeovnen til 220C / 425F / gassmerke 7. Sett paprika og hvitløk på den ene siden av et stekeovnsbrett, og tomatskinnsiden opp på den andre. Krydre tomatene og strø over halve timianen, drypp deretter litt olje over alt. Stek grønnsakene i 20 minutter, og sjekk deretter hvitløken. Hvis den er myk, ta den ut av brettet og ha i en bolle (hvis ikke, gi den tre eller fire minutter til). Snu paprikaen og sett brettet tilbake i ovnen i fem til 10 minutter, til paprikaene og tomatene er svarte. Legg paprikaen i en bolle, dekk til med folie og la dem svette i 10 minutter – dette gjør dem lettere å skrelle.

I mellomtiden, fortsett med vaktelen. Surr hvitløken til en grov pasta i en stykke med en klype salt, og tilsett deretter kanel, krydderet og to ss olje. Sett vaktelen på et ovnsbrett og gni over det hele med den krydret oljen. Stek i 25-30 minutter i samme ovn, til skinnet er skarpt og bena lett kommer bort fra sidene. La hvile i 10 minutter.

Mens vaktelen steker, skreller du paprikaen og kaster skinn, frø, grov og stilk. Slip skinnene av den stekte hvitløken. Ha hvitløk, paprika og tomater i en foodprosessor, tilsett den resterende timian, harissa og de to siste spiseskjeene olivenolje, og blitz deretter til en grov saus. Smak til etter smak og overfør til en middels kjele.

Kok opp en panne med saltet vann og kok bønnene i fem minutter, til al dente. Tøm, tipp bønnene i sausen og rør gjennom. Stek på svak varme i fem minutter, så sausen tykner og reduseres, og belegg bønnene grundig.

For å servere, skje litt saus og bønner på midten av hver tallerken og topp hver del med en vaktel (eller to vaktler). Avslutt med en dukke yoghurt og en spredt hakket dill (hvis du bruker).